REACTIVATORS Marketing & Branding Bureau Roermond

De favoriete muziek van onze copywriter Jasper

Onrust leidt tot kunstzinnigheid, althans dat is wat ze zeggen. 2020 is een onrustig jaar met de grootste onruststoker in tijden: COVID-19. Gelukkig vinden we troost in de geweldige muziek waarmee we ieder jaar weer overspoeld worden. In dit blog laten we Jasper aan het woord over een van zijn passies: muziek. Maar eerst stellen wij hem aan je voor.

Jasper is, naast student, onze copywriter. Met veel liefde voor de taal, verliest hij zich graag in verhalen. Boeken, films of muziek, als het je maar mee kan nemen. Wat klein begon, groeide uiteindelijk uit tot een grote passie. Vroeger als consument, maar al snel ook als verteller van verhalen; als dichter, in de muziek of, met beeld, als fotograaf. Nu 26 lentes later, zijn er weinig dingen die hij liever doet dan dat: storytelling.

5 albums die absoluut de moeite waard zijn, volgens Jasper

Toen mijn handen nog te klein waren om menig akkoord te kunnen spelen, kwam ik aanraking met de piano, een instrument dat ik vandaag de dag nog steeds bespeel. Kortgeleden besloot ik dat ik ook mijn stem wilde laten horen, want niks is zo tof als jezelf begeleiden en je eigen reis maken door de muziek. Tegenwoordig zing ik met groot plezier in een band en ben ik bezig met het schrijven van mijn eigen muziek. Kortom, muziek is een van mijn passies.

Tom Odell – Wrong Crowd

Ik neem je graag mee. In de muziek. Een van de artiesten die de replayknop nog zeker niet zat is, is Tom Odell. Het is, op het moment, met afstand een van mijn meest beluisterde artiesten. Zijn belachelijk goed geschreven teksten in combinatie met heerlijk pianospel, maken mij stikjaloers. Voornamelijk het album Wrong Crowd (East 1st Street Piano Tapes) raad ik ten zeerste aan. Het is een stripped down album, met voornamelijk piano en zang. Het is puur en het is echt. Een heerlijk album om écht voor te gaan zitten! Klik hier om het album te luisteren op Spotify.

John Mayer – Where The Light Is

Een andere veelgehoord artiest in mijn nederige studentenstudio is John Mayer, in 2019 maar liefst 1700 keer gedraaid, aldus LastFM. Een jong gitaarvirtuoos die heerlijke hitjes schrijft. Op vierzijdig vinyl hangt de plaat Where the Light Is: John Mayer Live in Los Angeles aan de muur. Wat een prachtplaat is dat. Akoestische folkmuziek, power-trio blues, en rock; het is een samengeperst pareltje om naar te luisteren. Klik hier om het album te luisteren op Spotify.

Coldplay – Parachutes

Zegt Starfish je iets? Het was de naam van een rockband, voordat ze zworen bij de naam Coldplay. Coldplay is een band van vele smaken. Ze proberen zichzelf op ieder album opnieuw uit te vinden, en dat hoor je. Niet iedereen is over het volledige repertoire te spreken, maar al met al is het een wereldwijd zeer geliefde band. Het debuutalbum Parachutes is waar het allemaal mee begon, en het is wat mij betreft nog altijd het beste album dat ze ooit geproduceerd hebben. Klik hier om het album te luisteren op Spotify!

Bear’s Den – Islands

Als je Bear’s Den nog nooit gehoord hebt, ga dan gerust weer even zitten. Pak er een drankje bij en luister naar de poëzie. De Londense folk-pop band maakte hun debuut met het album Islands. De sound is bijna atmosferisch, met akoestische arrangementen met een zangerige banjo-vulling en vocale harmonieën: een album dat groeit iedere keer als je het afspeelt. Klik hier om het album te luisteren op Spotify!

Lukas Graham – 3 (The Purple Album)

De laatste in dit rijtje van vijf, is Lukas Graham met zijn album 3 (The Purple Album). De openingstrack legt meteen het beste van Lukas Graham bloot. De muziek is eerlijk, áltijd. Not A Damn Thing Changed illustreert dat perfect. Als er één ding doorschemert in dit album, is het dat er echte mensen achter de muziek schuilen. Het is opzwepend, power, maar toch emotie. Een absoluut groots album! Klik hier om het album te luisteren op Spotify!